• 10.12.2023

ЗЛОВЕЩО: С 10 куршума е прострелян сириеца в Красна поляна

 ЗЛОВЕЩО: С 10 куршума е прострелян сириеца в Красна поляна

Жертвата е 17-годишен сириец. Той е законно пребиваващ в България. По неофициална информация тийнейджърът е бил пронизан от 10 куршума. Във фаталния момент Мохамед Исмаил се разхождал със свой приятел, който успял да избяга. 35-годишният свидетел описал двамата нападатели като атлетични мъже, високи около 170 см и носещи медицински маски.

Една от версиите, по които работят разследващите, е, че по мъжа са стреляли маскирани, които успели да избягат. До късно през нощта районът остана отцепен. Огледите на място продължава.

Една от версиите, по които се работи, е, че по него са стреляли маскирани

Мъж е бил убит тази нощ в София, съобщиха от МВР. Сигналът за нападението е подаден около 22:30 ч. в кв. „Красна поляна“. Отишлите на място униформени намерили тялото на жертвата, а спешни медици установили смъртта. 

Жертвата е 17-годишен сириец. Той е законно пребиваващ в България. По неофициална информация тийнейджърът е бил пронизан от 10 куршума. Във фаталния момент Мохамед Исмаил се разхождал със свой приятел, който успял да избяга. 35-годишният свидетел описал двамата нападатели като атлетични мъже, високи около 170 см и носещи медицински маски.

Една от версиите, по които работят разследващите, е, че по мъжа са стреляли маскирани, които успели да избягат. До късно през нощта районът остана отцепен. Огледите на място продължава.

„Продължава оглед на мястото. Жертвата и неговият спътник, който е невредим, са от сирийски произход, кандидатствали са за придобиване на хуманитарен статут в страната. Убийството е извършено с огнестрелно оръжие. Анализирайки фактите, формираме вътрешно убеждение, че става въпрос за неуредени отношение между лица, замесени в каналджийство. За трафик на хора от Турция към Западна Европа”, каза главният секретар на МВР гл. ком. Живко Коцев.

Свързани публикации