• 22.04.2024

От Факултета се заканиха на протестиращите от кв. Красна поляна

 От Факултета се заканиха на протестиращите от кв. Красна поляна

Снимка: BGreporter.info

Вечерта на 10 декември се проведе поредният протест в столичния квартал „Красна поляна“. Гражданите от районна се организираха в социалните мрежи и излязоха да изразят недоволството си от постоянното замърсяване на въздуха от съседния квартал Факултета и Виетнамските общежития. Истинска словесна война и заплахи, за саморазправа се появиха под постовете на протестиращите от страна на хора представящи се за живущи в кв. Факултета.

Протестиращите обявиха в социалните мрежа и следващата дата за нов протест на 16 декември. Последваха нови заплахи от човек представящ се като живущ в кв. Факултета. Публикуваме част от тях, без редакторска намеса.

„На 16ти и ние циганите ще слезнем 500 човека с още по 3ма братя. Да ви изчистим въздоха на бързо че нещо много се вживявате с въздохави поне да ви го изкараме“

написа коментар Simo Eckobar Gavriq, представящ се за живущ във кв. Факултета.
Коментар на Simo Eckobar Gavriq Снимка: BGReporter.info

След този коментар хората от район „Красна поляна“ се заканиха да организират най-големият протест правен някога квартала и да блокират булевард „Никола Мушанов“ за неопределено време.

„Не стига, че ни тровят, а чак имат смелостта да ни заплашват. Това минава всякакъв вид граници. Нека слязат и тогава ще видим. Ще спрем този геноцид един път завинаги.“

коментират хората в социалните мрежи и групите във Фейсбук на столичния квартал.

От BGReporter.info, припомняме, че напрежението в район Красна поляна ескалира неведнъж през последните няколко години, особено през зимата.Когато започне отоплителния сезон живущите са постоянно подложени на обгазяването от кв. Факултета, където се топлят предимно на печки с твърдо гориво. Тогава стойностите на фини прахови частици в столичния района ежедневно са в критични показатели, за човешкото здраве.

Свързани публикации