• 23.06.2024

В район Красна поляна въздухът отново е токсичен

 В район Красна поляна въздухът отново е токсичен

Снимка: BGReporter.info

В район Красна поляна за пореден ден се отичат най-високи стойности на фини прахови частици, това показват сензорите на AIRSOFIA.

През ден сензорите отчитат завишаване на допустимата норма от 50 mg/m3 на замърсяване с ФПЧ и достигат до рекордните 600 mg/m3.

Снимка: BGReporter.info

„В район Красна поляна въздухът е мръсен от години и основен замърсител е изгарянето на отпадъци и отоплението на твърдо гориво във Виетнамските общежития и кв. Факултета. Заради г-жа Йорданка Фандъкова и нейното управление гражданите на район Красна поляна дишаме токсичен въздух. Сега ще плащат и децата ни, заради липсата на желание на кметът Фандъкова да се спре изгарянето на отпадъци.“

каза Невен Коларов – жител на район Красна поляна

Европейската комисия е категорична, че страната ни не е предприела подходящи мерки за ограничаване на замърсяването. Заради неглижирането на проблема от страна на управляващите, ЕК обяви, че ще съди България заради мръсния въздух.

Постигнатите до момента резултати са определени от ЕК като незадоволителни, тъй като страната ни все още не е започнала да прилага мерки по места.

Свързани публикации