• 26.09.2023

(ВИДЕО) Партия “Бригада“: Необходимо е да имаме достойно отношение към животните

 (ВИДЕО) Партия “Бригада“: Необходимо е да имаме достойно отношение към животните

Лидерът на партия “Бригада” обяви, че няма да се бори и срещу Борисов и Радев, а ще се бори за това да има добро отношение към животните. Арбен Хавальов е категоричен, че няма да доставя изтребители, и да вдигам юмрук от българи срещу българи. Според него едва ли има човек, гледайки подобна несправедливост, да не трепне доброто в него.

По думите му силата не е в цвета на партията или в окопаването в системата, а силата е в Доброто и в Любовта. “Всички български граждани са добри, защото хората се раждаме такива. Но системата принуждава хората да стават лоши.”, подчерта председателя на бригада.
Той сподели, че живота си е опитал вкуса на лукса много пъти, но това не прави човек щастлив. По думите му това не го е променило така, че да спре да обича животните.

Още в детството, ходейки бос да купя хляб, винаги съм спазвал завета на баба ми, ако видя кученце на пътя си, да му отчекна парченце хляб. Това правя и до днес.

категоричен е Хавальов

Лидерът на “Бригада” отправи риторичен въпрос, към политиците – докога българите ще стават свидетели на гладни, бездомни и изоставени животни? “Докога ще гледаме човешкото насилие над тези беззащитни мили същества? Та те не ни посягат, не ни пречат, не са ни врагове – те просто ни обичат, обичат нас хората.”, обясни той.

Според него политиците, едни и същи, през целия преход забогатяват, но никой, включително и новите претенденти за власт не казват и думичка за бездомните животни.

Аз също като всеки човек имам нужда да получавам и дарявам Любов всеки ден. За мен това е любовта към животните..

заяви Арбен Хавальов

Предесдателя на Бригада сподели, че живее е като обикновен човек. През деня спира на няколко места, за да се погрижи за неговите любимци с които са приятели, а вечер в къщи го посрещат 18 котки.

Той подчерта, че първата цел на партията му, като влезе в парламента, ще е изграждането на национална функционираща система за разрешаване проблема с уличните животни. Те ще работят за създаване на областни, общински и местни екипи за спешна помощ, клиники за спешен прием и лечение. Според Хавальов държавата има нужда паркове за животни и гробища за домашни любимци. По думите му в градовете липсват и центрове за изхранване и напояване на животните във всяко населено място, и се ангажира с изграждането им.

Това не е една фондация или социална група. Това е политическа партия. Т.е., проблемите на животните се приемат наравно с проблемите на хората. Основен приоритет е разрешаване проблема с бездомните животни.

поясни лидерът на “Бригада“

Хавальов се ангажира също, че ако влезе в парламента във всяко населено място да се поставят хранилки за бездомни животни. По думите му е нужно да се закупят 500 автомобила, с които да се зареждат хранилките с храна и вода в 31 области.

При нужда автомобилите да могат също и да превозват житотните до най-близката ветеринарна клиника, предлагат също от партия „Бригада“.

Вижте и чуйте още във видеото:

Избори за Народно събрание 14 ноември 2021

Свързани публикации