• 29.09.2022

(ВИДЕО) Дончев с три предложения към ЦИК, за гаранция на чесността на изборите

 (ВИДЕО) Дончев с три предложения към ЦИК, за гаранция на чесността на изборите

Снимка: Пресцентър МС

Томислав Дончев обяви, че при Радев и Рашков се наблюдава шизофрения, а вътрешният министър се дъри като папарак на регионален вестник, знае кой с кого се е срещнал и в същото време не е открил големи нарушения с машините.

Томислав Дончев допълни, че поредица от случаи говорят за раздвоение на личността при вътрешния министър. „Рашков силовашки участва в изборите, които по закон само трябва да организира. Имаме и метараздвоение – той трябва да проверява сам себе си за изборния процес. Той знае всеки какво е закусвал, кой с кого се е срещал, държи се като папарак на регионален вестник“, коментира Дончев.

„Имаме няколко прости предложения – да се публикуват имената на лицата,които са участвали в конфигурирането на софтуера. Да се публикуват серийните номера на всички машини, които участват и не участват в изборния процес, за да може всеки да провери какво наистина се случва. Трябва да се публикуват транспортните планове“, каза още той

„Вие позиционирате Рашков като участник в изборите, защото до всяко едно наше изказване слагате негово. Не знам колко е реалистично да поставим IT специалист във всяка секция, чисто организационно. В режим сме не да вземаме устойчиви решения, а да предлагаме мерки за гарантиране на честността на изборите“, обясни Томислав Дончев. И заяви, че ГЕРБ-СДС има амбицията да спечелят изборите. 

Свързани публикации

None found