• 29.09.2022

(ВИДЕО) ЦИК с първи данни за избирателната активност и как протича изборния ден

 (ВИДЕО) ЦИК с първи данни за избирателната активност и как протича изборния ден

Снимка: BGReporter.info

ЦИК уточнява, че след приключването на изборния ден секционните избирателни комисии ще преброят гласовете от контролните разписки по партии и коалиции. Те ще попълнят и съответните приложения, които са предоставени, но без да броят преференциите. Това коментира говорителят на ЦИК Росица Матева.

Глсуваме в 13219 секции. Предвидените подвижни секциите за лица с трайни увреждания са 339. В болници и други заведения са 167 избирателни секции. 175 са за карантирани заради ковид-19. 12 секции са в места за задържане. У нас и в чужбина гласуваме с 11 936 устойства за машинно гласуване“, допълни Матева. 

На избирателите не се дава втора карта. Имаме сигнали, че в някои секции са поставени по две кутии за разписки, което е нарушение.

каза още тя.

„Извън страната гласуването протича по-спокойно от личните ми очаквания. 750 секции работят или ще заработят всеки момент. В тях единственият съществен проблем е отсъствието на членове на СИК-ове в изборния ден. Няма критична ситуация, при която някоя секция да не е отворила“, коментира говорителят Цветозар Томов.

Свързани публикации

None found