• 13.04.2024

Битката за първото място на изборите е предрешена – ГЕРБ печели категорично!

 Битката за първото място на изборите е предрешена – ГЕРБ печели категорично!

Битката за първо място изглежда предрешена, но по-интересното се очаква да бъде около 4-процентовата бариера. Това коментира социологът от „Маркет линкс“ Добромир Живков пред Би Ти Ви във връзка с последното социологическо проучване на агенцията.

Според него е възможна допълнителна мобилизация по отношение на „Продължаваме Промяната“. „БСП изглежда в добра форма, докато „Демократична България“ успява да възстанови част от подкрепата си“, посочи Живков.

Що се касае за очакваната избирателна активност, социологът изрази мнение, че тя едва ли ще надхвърли тази от изборите през ноември м.г., когато до урните отидоха малко над 40% от гласоподавателите.

Относно доверието сред българските политици проучванията сред обществото показват, че президентът Румен Радев продължава да се ползва с най-високо доверие, макар вече и то да отбелязва лек спад.

Доверието в служебния кабинет също не е много високо, макар че очаквахме малко по-високи стойности, но това не се случва. Причините са много. Една от тях е, че служебният кабинет влезе без много силна заявка и продължава да е в сянката на президента, който доминира в момента изпълнителната власт, разясни Добромир Живков.

Свързани публикации

None found