• 25.05.2024

Алексадър Иванов: Всеки мандат, който ГЕРБ получи, ще допринесе за решаване на политическата криза

 Алексадър Иванов: Всеки мандат, който ГЕРБ получи, ще допринесе за решаване на политическата криза

Всеки мандат, който ГЕРБ получи от българските граждани в повече, ще допринесе за решаване на политическата криза. Нейното решаване ще бъде първа стъпка да бъдат решение икономическата и енергийната криза. Уверени сме в нашата победа.  Това заяви пред Бг он еър Александър Иванов от ГЕРБ-СДС.

Последната година и половина се намирахме в едно политическо безвремие. Всеки глас за ГЕРБ ще бъде глас за стабилност и ред в държавата. Всеки глас за „Продължаваме промяната“ би довел до задълбочаване на политическата и икономическата криза. Ние сме доказали, че винаги можем да изкараме държавата от сериозни кризи, каза той. 

Ние не обвиняваме, а даваме факти. Според НСИ България изнася капитали към Русия със 160 процента повече. Станали сме по-енергийно зависи от руската държава по време на управлението на Кирил Петков и Асен Василев, разкри Иванов.

Разполагаме с фактури, при които колегите от „Продължаваме промяната“ са пазарували газ от дъщерно на „Газпром“ дружество на по-висока цена при положение, че има договор с „Газпром“ на по-ниска цена. Защо „промяната“ е плащала с 30 процента по-скъпа цена от тази на „Газпром“? Цялата логика сочи, че това най-вероятно е ставало с цел отклоняване на средства към „Продължаваме промяната“.

Диверсификацията може да бъде осъществена. Българската държава има добри газови връзки и инфраструктура за дългосрочни договори, които да бъдат осъществени по прозрачен начин. „Продължаваме промяната“ не направиха това и се стигна до момент, в който обществото и бизнесът ще бъдат затруднени за зимата. Те не могат да дадат обяснение защо са купували газ на по-високи цени пак от „Газпром“.

Свързани публикации

None found