• 22.04.2024

DJ ISP пред BGReporter: Протестирам защото искам да работя!

 DJ ISP пред BGReporter: Протестирам защото искам да работя!

Снимка: BGReporter.info/DJ ISP

Иван – DJ ISP присъства сериозно на професионалната DJ цена от десет и повече години. Посветените в хип-хопа и често могат да го срещнат, като част от организаторите по големи събития, концерти и фестивали. Той е „виновникът” за едно от най-уникалните партита на българската клубна рап сцена – 2 PAC Memoriam party.  Често ще изловите DJ ISP в центъра на HIP-HOP R’n’B и DANCEHALL партитата с други гост диджеи около себе си и куп други шоу изненади – бесни танцьорки, промоции и най- популярните в страната гост-изпълнители.

Автор: Цветан Фиков

Какво работиш и от кога се занимаваш с това?

Професионален DJ съм от много години. Правил съм партита в повечето големи клубове в София и страната. Не съм броил годините, но от както се помня се занимавам с това. След като станах баща на две момчета близнаци, се насочих повече към частни събития – сватби, юбилеи и други тържества заедно с колегата Латинов и DJ Фънки сме познати  като А.Л.САУНД.

Снимка: DJ ISP s DJ Фънки и Латинов/А.Л.САУНД

Защо протестираш днес? От кога си без работа?

Днес протестирам защото искам да имам равни права на труд със своите съграждани, да мога да работя, това което умея. От 10 – ти септември нямам нито едно събитие, а съм и баща на 2 деца близнаци – българчета.

Получи ли за това време някаква помощ от държавата?

Не получих никаква помощ  дори  за декември,  когато те не посещаваха детска градина. Срамна работа няма, срамно е да крадеш. Търсех и друга работа, няма за мен искат опит, а аз имам единствено опит развлекателния сектор.

Какво мислиш за тези от бранша, които въпреки забраната работеха нелегално?

Някои колеги които решиха тайно да работят и ги разбирам, но не ги подкрепям. Искам просто да ни е позволено да работим, а не да се крием, като престъпници.

Страхуваш ли се от COVID, когато отворят заведенията и отново започнеш да работиш?

Вирус има. От 13 – ти март има и в България. Лятото през юни работех и тогава имаше вирус. Повече ме е страх, когато децата ми искат нормални за възрастта си неща, а аз не мога да им ги купя. От това ме е страх повече.

Какво мислиш за ваксините и скоростта с която се извършва имунизацията в България?

Ваксината е нещо хубаво, както има ваксина против морбили и други подобни блести, които се правят на децата като малки.  Така и сега има ваксини срещу COVID.

Снимка: DJ ISP/Facebook

Вярвам на Пфайзер, те са измислили Виаграта. Виж с нея колко умрели… вдигнаха?

смее се.

Това е в рамките на шегата. Все пак обичам и да се шегувам, професионално изкривяване. Не  разбирам от логистика и темпове на ваксинация. Аз разбирам от друго, ако аз трябва да се ваксинирам, ще се ваксинирам. Ако е безплатно и за нас, но ще видим.

Свързани публикации