• 22.04.2024

Весислва Танчева: Очаквайте още изненадващи блокади на институции

 Весислва Танчева: Очаквайте още изненадващи блокади  на институции

Снимка: Facebook

Според Весислава Танчева, ПР експерт, журналист и протестиращ – протестите са на средната класа, за разлика от тези през февруари 2013г, които са имали социални искания. По думите й те имат ясна цел и тя оставка на правителството и главния прокурор.

„За разлика от всички останали протести, този се различава понеже не поставя социални искания, а искания за справедливост“

това заяви Танчева, ПР експерт и член на движение Боец.

Експертът отбеляза пред bgreporter.info, че за ескалацията на напрежението има вина и полицията, която има директива да не охранява протеста, въпреки неговия ясен маршрут.

„Всяка вечер по уредбата се съобщава на къде тръгва шествието. Полицията ако иска да реагира и подсигури реда, има достатъчно време, но въпреки това те оставят напрежението да ескалира преди да се намесят.“

коментира още Танчева

Тя е категорична, че следват години на властова и политическа несигурност, които ще водят след себе си нетрайни мнозинства в парламента.

„Вероятно ще има спирала от предсрочни избори, но това сякаш е осъзнато обществено желание, което цели да накара политиците да спрат да бездействат.“

– подчерта Танчева.

Според нея, най-важно е да се запази желанието за бунт срещу усещането за несправедливост, и да се запази протестната енергия за по-дълго време.

Танчева осъди агресията към хора и журналисти, но подчерта, че протеста е разнороден и сред протестиращите има всякакви хора.

Тя сподели, че в четвъртък сутринта ще има нова блокада на инстутция.

Още от интервюто може да чуете във файла.

Свързани публикации