• 05.10.2022

(ВИДЕО)БОРИСЛАВ РАЙЧЕВ: ДЪРЖАВАТА ПОПАДНА В РЪЦЕТЕ НА СПЕКУЛАНТИТЕ ДОВЕДЕНИ ОТ РУМЕН РАДЕВ

 (ВИДЕО)БОРИСЛАВ РАЙЧЕВ: ДЪРЖАВАТА ПОПАДНА В РЪЦЕТЕ НА СПЕКУЛАНТИТЕ ДОВЕДЕНИ ОТ РУМЕН РАДЕВ

Снимка: BGReporter.info

Борислав Райчев е председател на Гражданско сдружение „Сила“, което организира масови протести срещу големите вериги, осъществяващи монопол с горивата у нас. През 2013 година „Сила“ беше от водещите формации, които свалиха първото правителство на ГЕРБ и участваха в създаването на структурите на България без цензура. През лятото на 2020 година от „Сила“ бяха на улицата и настояваха за импийчмънт на президента Румен Радев като разединител на нацията.

„В момента обществото не е сигурно дали едни предсрочни избори ще са добро или зло в този момент. Затова според мен се губи гражданската енергия и все още няма протести.“, това заяви Борислав Райчев от Граждански съюз „Сила“

Според него огромната разлика от протестите „Срещу  високите цени на горивата“ през 2013 г. и сега е, че в момента главните потърпевши от цените на горивата са превозвачите. По думите на Райчев през 2013 г. бранша се е разбрал с правителството на Борисов и не са протестирали, но в момента не могат да се разберат с правителството на Кирил Петков.

За проведените няколко предсрочни избори Райчев е категоричен, че  избор на принципа „против ГЕРБ“ са били голяма грешка. Според него, ако и сега се повтори този принцип няма да доведе до нищо добро.

„Само за да е някой нов и той пак да не ни хареса, и отново избори, и до кога така?“

попита риторично той.

Най-голямата беда според Борислав Райчев, е че държавата се управлява от спекуланти, и изобщо не се вижда на къде въври политиката. Райчев е категоричен, че затова е виновен именно Румен Радев.

Той припомни, че Граждански съюз Сила имаше дълго време палатков лагер пред „Дондуков 2“ в който са събирали подписи за импийчмънт на Радев. Райчев отбеляза, че подписката внесена още през 2021 г. в парламента и е крайно време да бъде разгледана.

По думите му най-вероятно „Сила“ ще вземе решение да подкрепи всички протести и да излезе със собствени инициативи по различните болезнени за обществото теми.

Свързани публикации

None found