• 04.12.2022

Владетелят на Берлин обявява война на отричащите коронавируса

 Владетелят на Берлин обявява война на отричащите коронавируса

Снимка: dpa/Britta Pedersen

В интервю за германското издание Berliner Zeitung кметът на Берлин – Майкъл Мюлер признава, че не е възможно да се наложи всичко с държавна намеса, полиция и репресии. Мюлер е твърдо решен да преследва нарушителите на правилата срещу пандемията на коронавирус по-последователно и по-строго, става ясно в интервюто.

Вероятно заради демонтрираната безкомпромисност и решимост да предпази берлинчани от отричащите COVID-19, Berliner Zeitung, нарича Мюлер “Владетелят на Берлин“

По време на демонстрациите срещу мерките по улиците на Берлин, излязоха близо един милион души, без да използват предпазни маски и дистанция, което шокира политиците, а безотговорното поведение на демонстриращите стана повод за горещи дискусии в обществото.

Ще спрем демонстрациите по-бързо, ако не се спазва изискването за носене на маска. След това налагаме глоби и, ако е необходимо ще разпуснем протеста веднага

каза кметът на Берлин

Според Мюлер берлинската полиция е написала общо 350 доклада за нарушения на наредбата за защита от инфекции от средата на юли до средата на август. Освен това съществуват процедурите на регулаторните органи, както каза Мюлер. Службите за обществена поръчка искат да укрепят Берлин в бъдеще.

Снимка: БТА/АП

Свързани публикации