• 24.04.2024

44% увеличeние на COVID-случаите в Европа за седмица

 44% увеличeние на COVID-случаите в Европа за седмица

Снимка: BGReporter.info

С 44% са се увеличили случаите на COVID-19 в Европа за една седмица. Редица държави продължават със затягането на мерките, след като беше преминат прага от 250 000 жертви на пандемията на Стария континент. Случаите по цял свят вече надхвърлят 40 милиона. 

Белгия налага полицейски час през нощта за цялата страна, затварят се барове и ресторанти. Настанените в болница пациенти с COVID-19 в Белгия се увеличиха със 100% за една седмица. 

Италия от тази нощ въведе по-ранно затваряне на заведенията. Ресторантите ще трябва да затварят най-късно в полунощ и да настаняват най-много шестима души на маса, а баровете ще работят до 18 ч. Мерките не включват полицейски час, какъвто беше въведен в редица френски градове. 

Словенското правителство обяви днес 30-дневно извънредно положение след рязък скок на случаите през последната седмица. Наложен е и полицейски час от 21,00 ч. до 06,00 ч. 

152 общини във Полша вече са червена зона и там важи забрана за сватби, кръщенета, дистанционно е обучението в училища и университети. Полските власти ще изградят полева болница на националния стадион в столицата Варшава. 

Тя ще разполага с 500 легла за пациенти с Covid-19. Поляците масово подкрепят ограниченията.

„Трябва да има ограничения, иначе няма да се справим с вируса“.

заяви жена

В Австрия от петък влизат редица ограничения.

„От петък в полунощ се разрешават събирания на закрито до 6 души максимум. Това означава – 6-ма възрастни. За навън позволено е да се събират до 12 души. Тези правила важат навсякъде от ресторанти до йога курсове, рождени дни, сватби и срещи в клубове“.

обяви канцлерът Себастиан Курц.

Швейцария въвежда от днес задължително носене на маски в затворени публични пространства и забрана за събиране на повече от 15 души. Черна гора затваря ресторантите и кафенетата в големите градове.

Свързани публикации

None found