• 22.06.2021

14 души, ваксинирани 2 пъти, са се заразили с британския щам

 14 души, ваксинирани 2 пъти, са се заразили с британския щам

Снимка: Архив

Най-малко 14 жители на старчески дом в Западна Германия са се разболели от британския щам коронавирус, след като са получили втората си инжекция с ваксината COVID-19. Това се посочва в изявление на властите в област Оснабрюк.

Мутацията е идентифицирана при 14 души, въпреки че всички те на 25 януари са получили втора ваксинация.

се казва в съобщението, цитирано от glas.bg

Изяснява се, че инцидентът е станал в институция, разположена във федерална провинция Долна Саксония. Възрастните хора са били имунизирани с ваксината, разработена от консорциума Pfizer и BioNTech. Всички служители на старческия дом, както и техните семейства и гости, са под карантина.

Ръководителят на Германската фондация за защита на пациентите Юджийн Бриш призова властите на страната да наблюдават редовно ситуацията в домовете за възрастни хора и инвалиди, също след второто инжектиране на ваксината COVID-19 там. Той отбеляза, че все още няма надеждна информация за опасността от мутации за възрастните хора.

В същото време администрацията на област Оснабрюк съобщи, че до момента заразените или нямат никакви симптоми, или са отбелязани леки прояви на заболяването, което може да е резултат от ваксинацията срещу коронавируса.

Свързани публикации

None found