• 13.04.2024

Фармацевтична компания в Украйна се готови да произвежда руската ваксина

 Фармацевтична компания в Украйна се готови да произвежда руската ваксина

Снимка: BGReporter.info

Базираната в Харков фармацевтична компания „Биолек“ подаде документи пред украинските власти за регистрацията на руската ваксина срещу коронавирус „Спутник V“ и за нейното производство на територията на Украйна, предаде ТАСС, като се позова на изявление на председателя на политическия съвет на украинската партия „Опозиционна платформа – за живота“ Виктор Медведчук, публикувано днес на уебсайта на партията, предава БТА.

„На 30 декември базираната в Харков компания „Биолек“, която е един от лидерите на фармацевтичната индустрия на Украйна и която има достатъчни производствени мощности и квалифициран персонал за производство на ваксина срещу Ковид-19, се обърна с искане към украинското здравно министерство и държавния експертен център на министерството с искане за държавна регистрация на ваксината срещу коронавирус „Спутник V“, заяви Медведчук. Евентуален отказ на украинските власти да регистрират руската ваксина ще свидетелства „за престъпните намерения“ на Киев да лиши гражданите си от необходимата защита от коронавируса, според украинския политик.

Производството на „Спутник V“ в Украйна ще отнеме от три до шест месеца, каза още Медведчук.

Украйна регистрира 5038 нови случая на заразяване с коронавирус през последното денонощие, предаде ТАСС, като се позова на украинския здравен министър Максим Степанов. Общият брой на заразените достигна 1 069 517.

През последните 24 часа в Украйна са регистрирани 51 смъртни случая. Общият брой на смъртните случаи е 18 731.

Свързани публикации

None found