• 01.02.2023

Унгария с най-много ваксинирани и с най-много…

 Унгария с най-много ваксинирани и с най-много…

Снимка: BGReporter.info

Унгария е ваксинирала по-голяма част от населението си в сравнение с всяка друга европейска държава, сочат данни на европейска агенция, но страната продължава да е сред първите в света по брой на починалите с диагноза COVID-19, съобщава „Асошиейтед прес“.

Според Европейския център за превенция и контрол на заразните болести 21,6 на сто от хората в Унгария са получили най-малко една доза от ваксина срещу коронавируса, което е далеч над средното (12,3 процента) за целия ЕС. Но това масово прилагане на ваксини, вкл. китайски и руски, не е в състояние да забави разрастването на пандемията, предава „Монитор“.

На двуседмична база Унгария има най-висока в света смъртност на болни от COVID-19 на глава от населението, сочат данни на американския университет „Джонс Хопкинс“.

От началото на пандемията до днес в страната с население под 10 милиона души са починали повече от 20 хиляди души по причини, свързани с COVID-19. Това отрежда на Унгария трето място в света по смъртност на глава от населението, отбеляза АП.

Свързани публикации

None found