• 27.02.2024

Украйна се оттегли от седем споразумения на ОНД за сътрудничество в гражданската авиация

 Украйна се оттегли от седем споразумения на ОНД за сътрудничество в гражданската авиация

Снимка: Анжелика Гладкая/Commons.wikimedia.оrg

Украйна се оттегли от седем международни договора, сключени в рамките на ОНД в областта на гражданската авиация, съобщава ТАСС.

Решението да се оттегли от споразуменията е взето от украинския кабинет. По-конкретно, страната се оттегли от Междудържавния консултативен съвет.

Радионавигация, от споразуменията за далекосъобщителна поддръжка на далекосъобщения в ОНД, за практическото използване на член 83 bis от конвенцията за международна гражданска авиация, за сътрудничеството при организирането и провеждането на полети за търсене и спасяване самолет за гражданска авиация .

Също така Киев отказва споразуменията „за сътрудничество за осигуряване на защита на гражданската авиация от актове на незаконна намеса, за сътрудничество за осигуряване на защита на гражданската авиация от актове на незаконна намеса. Освен това страната денонсира меморандума за принципите на взаимодействие и сътрудничество в областта на гражданската авиация“.

Ще припомним, че след държавния преврат в Украйна, който се проведе през февруари 2014 г., новите власти на страната обявиха началото на процеса на напускане на ОНД.

На 12 август бе съобщено, че Украйна се оттегли от още три споразумения от ОНД, а преди това правителството на страната реши да се оттегли от споразумението за сътрудничество на граничните войски на страните-членки на ОНД за научноизследователска дейност.

Свързани публикации

None found