• 27.09.2022

Украинската армия обяви, че неделя е бил труден ден за силите ѝ

 Украинската армия обяви, че неделя е бил труден ден за силите ѝ

Генералният щаб на украинските въоръжени сили обяви, че неделя е бил труден ден за армията, като добави, че руските военни продължават с обстрела в почти всички направления, предаде Ройтерс.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили написа на английски език във Фейсбук, че силите във военно-въздушната база Василкив  (намираща се югозападно от Киев) са се съпротивлявали срещу артилерийски удари и атаки на Русия.

Междувременно украинското министерство на вътрешните работи съобщи, че от началото на руското нахлуване са били убити 352 украински цивилни, включително 14 деца. По данни на здравното министерство 1684 души, сред които 116 деца, са били ранени, предаде Асошиейтед прес.

В изявлението на министерството не е посочена информация за жертви и ранени в редиците на украинските въоръжени сили.

Русия твърди, че военните ѝ взимат на прицел само украински военни обекти, а цивилното население на Украйна не е изложено на опасност, посочва АП.

Русия не е разпространила информация за загуби сред военните й. Руското министерство на отбраната обяви вчера, че има убити и ранени руски войници, но не съобщи броя им.

Източник: БТА

Свързани публикации

None found