• 15.07.2024

Трескаво пазаруване в Атина преди локдауна

 Трескаво пазаруване в Атина преди локдауна

Снимка: BGReporter.info

Задръствания се образуваха по главните улици в гръцката столица, след като хората се втурнаха да правят покупки в последната минута преди влизащия в сила от утре сутринта триседмичен локдаун, съобщи в. „Катимерини“.

Дълги опашки се образуваха пред банките, супермаркетите и други магазини за хранителни продукти, въпреки че те ще останат отворени през следващите седмици. Необичайно оживление се наблюдаваше през целия ден и в магазините за електроника и други търговски обекти.

Снимка: BGReporter.info

Регистрирано беше и увеличение на трафика по националните магистрали, тъй като много жители на Атина напускат града преди карантината.

Новите ограничителни мерки влизат в сила събота, 7 ноември, в 6.00 часа сутринта. Те предвиждат затваряне на магазините с изключение на супермаркетите и аптеките. Гражданите ще се нуждаят от разрешение, за да могат да излязат навън.

Снимка: BGReporter.info

Гимназиите ще бъдат затворени, но учениците от по-долните класове и децата в детските градини ще продължат да посещават занятия. Носенето на защитна маска ще е задължително навсякъде.

Свързани публикации

None found