• 15.07.2024

„Спутник V“: Руската ваксина също трябва да се произвежда в Германия

 „Спутник V“: Руската ваксина също трябва да се произвежда в Германия

Снимка: AFP

Докато процесът на одобрение все още продължава, Русия обявява споразумения за производство на коронавирусна ваксина в Европа.

Берлин – „ваксинационна катастрофа“ вече е кандидат за думата на годината. Доставката на ваксини не е достатъчна, за да ваксинира населението на Германия дори отдалечено бързо. Ваксинациите с ваксината от „АстраЗенека“ дори са преустановени поради изолирани, но сериозни странични ефекти. Колко очевидно е да се използва всеки възможен шанс и например да се насърчи одобрението и производството на руската ваксина „Спутник V“.

Докато агенцията по лекарствата на ЕС (ЕМА) провежда т. нар. непрекъснат процес на преглед за одобрение, Русия вече е постигнала споразумения за производството на своята коронавирусна ваксина „Спутник V“ в Европа. Поне това обяви Кирил Дмитриев, генерален директор на руския фонд за директни инвестиции (RDIF) тази седмица, както съобщава агенция Интерфакс, цитиран от BerlinerZeitung. Има споразумения с Германия, Франция, Италия и Испания. Имената на фирмите не бяха споменати.

Свързани публикации