• 25.05.2024

Според Пригожин от „Вагнер“ превземането на Бахмут от руските сили ще е през март или април

 Според Пригожин от „Вагнер“ превземането на Бахмут от руските сили ще е през март или април

Основателят на руската частна военна компания „Вагнер“ Евгений Пригожин прогнозира, че превземането на украинският град Бахмут в Донецка област може да отнеме седмици. Той обвини за липсата на успехи на фронта „чудовищната бюрокрация“ в Русия. 

Кратко интервю с Евгений Пригожин беше публикувано в социалната мрежа „Телеграм“ от един от руските военни кореспонденти. Попитан кога ще бъде превзет Бахмут, който руските войски атакуват от лятото на миналата година, Пригожин отговори“

„Мисля, че през март или април. За да бъде превзет Бахмут трябва да бъдат прекъснати всички пътища на снабдяване. Всичко зависи от това доколко противникът ще изпраща подкрепления и доколко нормално ще бъдем обезпечени. Защото проблемите са много и трябва да бъдат решавани“. 

Пригожин се оплака, че вече е лишен от възможността да вербува затворници, които да воюват в редовете на частната военна компания “Вагнер”.

„Прекратяването на процеса на прием на затворници е всъщност обезкървяване и  лишаване от настъпателен потенциална частната военна компания „Вагнер“, смята той.

По неофициална информация набирането на затворници продължава, но с него се занимава министерството на отбраната. 

Източник: БНР

Свързани публикации

None found