• 17.04.2024

Случаите на коронавирус в Испания надхвърлиха половин милион

 Случаите на коронавирус в Испания надхвърлиха половин милион

Снимка: EFE

Случаите на коронавирус в Испания надхвърлиха половин милион. Редица региони в 47-милионната страна върнаха ограниченията след новото увеличаване на заразените. Само в Каталуния положителните проби за денонощие са над 1500, предаде БНР.

В Мадрид отново са забранени събиранията на хора над 10 души, редица условия бяха въведени отново за сватбени и траурни церемонии.

Починалите в Испания от Covid-19 от началото на епидемията са над 29 хиляди души.

Испански медии цитират авторитетното медицинско списание „Лансет“ с положително мнение за ефикасността на руската ваксина.

Първото масово ваксиниране срещу коронавирус в Москва е планирано за края на годината – началото на следващата, съобщи кметът на руската столица Сергей Собянин.

Той уточни, че следващата седмица в столицата ще започнат нови изследвания и изпитания на руската ваксина, които ще продължат от два до шест месеца. Промишленото производство е предвидено за  периода декември – януари. Първите партиди ще бъдат насочени към ваксиниране на хора от рискови групи – работещи в здравеопазването, образованието, търговията, органите на реда, уточни Сергей Собянин.

Според предвижданията на Световната здравна организация масово ваксиниране може да се очаква в средата на следващата година.

Свързани публикации