• 05.03.2024

Скок на новозаразените в Германия като през април

 Скок на новозаразените в Германия като през април

Снимка: Berliner Zeitung

Броят на новозаразените с коронавирус в Германия за един ден е 2194 – най-високото ниво от април, обявиха от Институт „Роберт Кох“, предаде ДПА.

В разгара на пандемията в края на март и началото на април институтът регистрираше по повече от 6000 случая всекидневно. След това случаите започнаха да падат, но от юли тенденцията се промени и отново започнаха да се покачват.

През август броят на новите случаи всеки ден бе средно по 2034.

От началото на пандемията най-малко 265 857 души са заразени в Германия, а 9371 са починали. През последното денонощие са починали още трима души. 237 300 от заразените са се възстановили.

Германската компания Biontech продължава с плановете за масово производство на евентуална ваксина срещу вируса. Базираната в Майнц компания получава фабрика в германския град Марбург от швейцарската компания Novartis. Сделката се очаква да бъде завършена до края на годината.

Biontech планира да произведе до 250 милиона дози потенциална ваксина в завода през първата половина на следващата година. Във фабриката в Марбург работят около 300 души.

Свързани публикации

None found