• 13.04.2024

Протест на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в Скопие

 Протест на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в Скопие

Снимка: BGReporter.info

В Скопие снощи се състоя протест на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ под мотото „Протест сега, за да не стане прекалено късно“, съобщи агенция Плусинфо.
В него, според Асошиейтед прес, участваха около 2000 души с искане за оставката на премиера социалдемократ Зоран Заев, съобщава БТА.


Протестът започна в 19 часа българско време. Заради епидемията от коронавируса той бе организиран под формата на колона автомобили, която се отправи към сградата на правителството.


Както ВМРО-ДПМНЕ обяви предварително, целта на протеста е достойно и мирно да се изрази гражданско недоволство от намерението на премиера Зоран Заев да „търгува с езика, с народа, с идентичността и с историята на Македония“.
Пред събралите се говори лидерът на главната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който обвини Заев, че използвал твърде помирителен тон спрямо съседна България, отбеляза АП.


Според сайта „360 степени“ протестът бе свикан след вчерашното интервю на премиера Зоран Заев за БГНЕС. ВМРО-ДПМНЕ го обяви като „всенароден и надпартиен“.
Опозицията предаваше протеста на живо чрез профилите си в социалните мрежи.

Свързани публикации