• 04.06.2023

Папа Франциск заяви, че не може да посети Киев или Москва заради проблем с коляното

 Папа Франциск заяви, че не може да посети Киев или Москва заради проблем с коляното

Снимка: ЕПА

Папа Франциск скоро няма да може да посети Москва и Киев или да участва в срещата на религиозните лидери в Казахстан, която ще се проведе между 13 и 15 септември. Причината е проблем с коляното, заяви самият той в интервю за Си Ен Ен Португалия, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

В откъс, публикуван на уебсайта на телевизионния канал, папа Франциск е попитан за предварително обявените си планове да посети Украйна и Русия след неотдавнашното си пътуване до Канада, за да насърчи диалога за прекратяване на военните действия между двете страни.

„Сега не мога да отида, защото след пътуването до Канада имаше малко затруднения с възстановяването на коляното и лекарят ми забрани (да пътувам), заяви Светият отец.

В интервю за Ройтерс през юли папа Франциск заяви, че иска да посети Киев, но също така иска да отиде и в Москва, за предпочитане първо в руската столица, за да насърчи мира. Папа Франциск трябваше да бъде в казахстанската столица Нур Султан, за да вземе участие в Седмия Конгрес на лидерите на световните и традиционни религии.

Свързани публикации

None found