• 12.12.2023

Нов рекорд на заразените във Великобритания

 Нов рекорд на заразените във Великобритания

Обединеното кралство отчете нови 4422 случаи на коронавирус, със 100 повече отколкото предния ден. Това е най-голям брой за денонощие от 8 май насам, предаде „Ройтерс“.

Междувременно в центъра на Лондон протестиращи срещу налагането на нова национална карантина и ваксинирането срещу коронавирус, предизвикаха сблъсъци с полицията, предаде ТАСС.

По информация на агенция Прес асосиейшън, хората събрали се на площад „Трафалгар“, сред които имало и такива подкрепящи теорията за заговор като основа за пандемията, са оказали съпротива на полицията, която започнала да задържат хора.

Скотланд ярд премина към тази стъпка, тъй като стотици участници в протеста отказваха да прекратят незаконната демонстрация. В Англия има наложена забрана за масови събирания на хора, за да се намали рискът от предаване на заразата, уточнява ТАСС.

В съобщение на полицията се казва, че демонстрантите не желаели да напуснат площада и по този начин изложили себе си и околните на риск. Казва се още, че са били агресивни към полицаите.

На кадри, публикувани в социалните мрежи, се вижда, че демонстранти са направили жива верига, което силно затруднява полицаите да ги разпръснат или задържат.
Много малко от протестиращите носят предпазни маски. В тълпата може да се видят и плакати с текстове, че коронавирусът е фалшива новина, ваксините са зло, както и истинските разпространители на вируса използват кули за 5G мрежата. Има и плакати с призиви за противопоставяне на тиранията на правителството.

В края на август при подобни протести в центъра на Лондон участваха, по различни оценки, от неколкостотин до 10 000 души. Сред задържаните тогава беше по-големият брат на бившия лидер на Лейбъристката партия Джереми Корбин – Пиърс Корбин. По-късно той беше санкциониран с глоба от 10 000 лири.

Свързани публикации

None found