• 15.07.2024

Национална акция по безплатно тестване за коронавирус в Гърция

 Национална акция по безплатно тестване за коронавирус в Гърция

Снимка: Ελλαδα

Части на армията в Гърция се включват в националната акция по тестване за Covid-19. Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис ще се ваксинира в началото на кампанията. Строгите мерки в Гърция се запазват до началото на януари. След два месеца под карантина резултатите са обнадеждаващи, но все още има активни огнища на заразата.

Военни лекари се включват в масовото тестване на населението. Откриват 130 центъра за вземане на тест в цялата страна. В същото време военните болници, както и всички медицински сили на армията са в помощ на министерството на здравеопазването, съобщиха от министерството на отбраната.

Всички граждани, които желаят да си направят безплатен тест за коронавирус, могат да се обърнат към военните медицински центрове.

От днес и област Козани е под строга карантина, като е забранено влизането и напускането на района. Това е четвъртата гръцка област, поставена под пълен локдаун в рамките на няколко дни.

От кабинета на премиера съобщават, че на 28-ми декември Мицотакис и съпругата му се ваксинират срещу Covid-19.

Кампанията стартира в последната седмица на декември в пет болници в Атина, като предимство имат медицинските работници.

Свързани публикации

None found