• 23.06.2024

Италия е ударена от втора вълна на COVID-19

 Италия е ударена от втора вълна на COVID-19

Снимка: Reuters

Италия регистрира 845 нови случая на коронавирус през последните 24 часа най-високия резулат от май насам. Тревогата от втора вълна на коронавирусната епидемия в Европа нараства. От май, когато отпаднаха част  мерките, предприети за борба с коронавирусната епидемия в Италия, бяха регистрирани най-много дневни случаи, пише Тurkiyegazetesi.

Съобщава Министерството на здравеопазването, че в последните 24 часа в цялата страна са регистрирани 845 нови случая, а общият брой на случаите е достигнал 256.118. Министерството съобщи, че 6 души са загинали през последните 24 часа заради вируса, а общата загуба на живот се е увеличила до 35 418.

В Италия, след като епидемията достигна върхова точка на зоболяванията през март и април, тя предприеме строги мерки за ограничване на разпространието на заразата. През май ограниченията постепенно бяха премахнати и се върнаха към нормален начин на живот.

Заради ръста на заболелите от COVID-19 правителство реши да върне част от мерките и затвори нощни клубове и дискотеки, носенето на маски на обществени места отново става задължителнo.

Свързани публикации

None found