• 13.04.2024

Ирландска медия: Клеър Дейли, левичарката, лобист на Путин, Лукашенко и Мадуро

 Ирландска медия: Клеър Дейли, левичарката, лобист на Путин, Лукашенко и Мадуро

Снимка: Breaking

Евродепутатката, която плюе по България, защитава и режима на Асад в Сирия

Думата „бандит“, която употребих по адрес на Борисов и Гешев е точно на място. От това, което съм чела и видяла има неоспорими доказателства, че тези двамата са нарушили закона. Това заявява левичарката от Европейския парламенте ,ирландката Клеър Дейли, пред охотно предоставената и трибуна от Би Ти Ви. Нищо, че Дейли, заедно с посестримата й Елена Йончева поискаха спиране на еврофондовете за България, пише Breaking.

Клеър Дейли

Никоя медия в България не се постара да провери коя е тази боркиня с корупцията и мафията. Българи, живеещи във Великобритания, изпратиха на Breaking.bg статия в ирландската медия bylinetimes.com от 11 септември 2020 година, в която се описват изпълненията на ирландската левичарка Дейли и нейният другар от Европарламента Мик Уолъс. В статията се съобщават сериозни факти за връзката на двамата с Русия, с венецуелския диктатор Николас Мадуро, с режима на Асад в Сирия и пълната подкрепа на двойката левичари за беларуския президент Александър Лукашенко.

Ирландският евродепутат, който предположи, че бившият кандидат за президент на Беларус Светлана Тихановская може да е „пионка на западния неолиберализъм“, има дълга история в защитата на Кремъл и призивите за отмяна на санкциите срещу Русия.

Мик Уолъс е ненадминат, когато говори за нарушаване на човешките права по целия свят, но основно посочва САЩ и Европа като виновници. Колегата на Уолъс Клеър Дейли от групата Independents 4 Change (независими за промяна) има подобни възгледи за Русия, пише медията. Двамата се бивши депутати от от Долната камара на ирландския парламент-Dail.

През декември 2017 г. Дейли напеави предложение в Dail, призоваващо за отмяна на санкциите на ЕС срещу Сирия. „Последва шокиращ дебат – последван два дни по-късно с гласуване – който разкри не само дълбочината, до която депутатите Клеър Дейли и нейният колега Мик Уолъс са готови да отидат, за да минимизират престъпленията и жестокостите на режима на Асад, но също и готовността от страна на други техни съоартийци да застанат до Дали и Уолас по този въпрос“, написа Движението за ирландско-сирийска солидарност на своя уебсайт.

Дейли напълно подкрепя диктатора Мадуро.

Запада в Украйна доведе до повече проблеми, вместо да ги реши. „

През февруари Уолъс определи Хуан Гуайдо, лидер на опозицията, признат за временен президент на Венецуела от САЩ и ЕС, като „неизбран глупак“ в коментари в Европейския парламент. През март той отговори на репортаж на RT за помощта на Русия за Италия в борбата с коронавируса със следното: „Руските военни самолети отиват в Италия със средства за борба с коронавирус, докато военните самолети на САЩ кацат в Шанън и унищожат животи и общности – вирусът е все още силен в САЩ, затова защо нашето правителство все още позволява на американските войски да кацнат? Това не е „правене на всичко, което е необходимо“, припомня ирландското издание. О

На 28 март 2018 г., три седмици след отравянето на Сергей и Юлия Скрипал с Новичок в Солсбъри, Уолъс изнася реч в ирландския парламент, в която пита защо ирландското правителство не е по-загрижено за нарушенията на правата на човека от Съединените щати и други страни .

„Тoзи, който се опита да отрови и двамата, направи наистина лошо нещо“.

каза Уолъс

„Но днес в Йемен ще умрат 130 деца. Днес. Тъй като те умират всеки ден заради глада и болестите, причинени от коалицията Саудитска Арабия-ОАЕ, с помощта на американците. 130 деца всеки ден! “ Той попита и защо Ирландия изгонва руски дипломат в знак на солидарност с ОК, но не изхвърля израелски дипломати заради геноцида в Палестина.

Видеото с речта на Уолъс за Скрипал в YouTube беше похвалено в коментар от известен поддръжник на президента на Сирия Башар Асад, британската блогърка Ванеса Бийли, която написа: „Благодаря ви заместник Уолъс и благодаря на бога за президентите Путин и Асад . „

Бийли пише редовно за RT, като атакува Белите каски и отрича използването на химическо оръжие от Асад. Тя нарече номинирания за Оскар филм „За Сама“ за цивилни лица, бомбардирани в Алепо „пропаганден“ и „в полза на Ал Кайда“.

Йончева, Нинова и сие внасят искане за достъп до документите за пътища в АПИ. Един месец обаче никой не ги е потърсил в агенцията.

През 2012 г. Левичарят Уолъс сключва седемцифрено споразумение с ирландските власти по приходите за по-ниско плащане на ДДС за своята компания MJ Wallace Ltd. Той каза пред RTÉ през октомври същата година г., че ще наеме убиец, за да възстанови дълг от 20 000 британски лири, дължими от строителна фирма. “ Уолъс беше обявен в несъстоятелност през 2016 г. поради неплатени заеми в размер на 2 млн. евро. Според публикация в Уикипедия Дейли назначава за сътрудници в Европейския парламент бившия си съпруг и синът на Уолъс.

Няма как фенката на Путин Клеър Дейли да не се сдуши с Елена Йончева от БСП. Бащата на Йончева, кадрови офицер от РУМНО работи години в Брюксел като слуга на ГРУ срещу Европейския съюз и НАТО.

Нима очаквате двете почитателки на Кремъл да не атакуват България ?

Свързани публикации