• 07.06.2023

Драматични загуби на руснаците в Луганска област, извозват телата с камиони

 Драматични загуби на руснаците в Луганска област, извозват телата с камиони

Големи загуби в жива сила са претърпели руските войски вследствие на високоточни удари на украинската армия срещу цели в Луганска област. В района на Перевалск се е наложило да извозват телата с камиони, съобщи Униан с позоваване на началника на Луганската областна военна администрация Сергий Гайдай.

„Окупационната телевизия в Луганск не казва за масовите загуби на окупаторите след огнево поражение, нанесено от Силите за отбрана срещу места, където са съсредоточени руски войски. В резултат на ефективни високоточни удари в района на Перевалск труповете на руските войници се извозваха в препълнени камиони. Има и попадение в казарма в Лисичанск.“ – посочва Гайдай.

Той допълва, че окупаторите нищо не съобщават на местното население в т. нар. „ЛНР“ за големите загуби на жива сила по Слобожанското направление. По негови данни, 202-и и 204-и стрелкови полкове от 2-и армейски корпус на окупационните войски, спешно са изведени от района на бойните действия и подлежат на разформиране заради загубата на личен състав.  

Заради големия брой ранени се налага болници в Новоайдар да бъдат трансформирани от граждански във военни. Включително детска болница се превръща във военна.

Гайдай допълва, че заради многото убити окупационните сили в Луганска област всеки ден извършват „лов на мъже“ с цел да попълнят загубите си. Дори използват безопасни на вид граждански микробуси, за да отвличат хора.

Свързани публикации

None found