• 13.04.2024

Германия: Повечето заразени идват от Балканите

 Германия: Повечето заразени идват от Балканите

Снимка: Монитор

Повечето от заразените идват от Косово, последвани от Турция, Сърбия и България, пише Süeddeutsche Zeitung.

Сериозното несъответствие на правителството на Бавария в отчитането на повече от 900 положителни теста с коронавирус се случва в момент, когато ситуацията вече е по-напрегната, отколкото беше преди месеци.

Броят на новите инфекции, съобщени ежедневно, се увеличава и това е от няколко дни, което не достигано от месец Май, както в Бавария, така и в цялата страна.

За разлика от предишните огнища, няма ясно дефинируеми горещи точки, а по-скоро почти широко разпространен инфекциозен процес. В момента над половината от 401 селски области и градове в Германия отчитат увеличение на броя на случаите.

В същото време делът на случаите на корона, които могат да бъдат проследени до инфекции в чужбина, се увеличава

Според Института на Робърт Кох (РКИ), цитиран от Süeddeutsche Zeitung, това се отнася за 31 процента от всички съобщени инфекции през миналата седмица; две седмици по-рано беше само единадесет процента.

Отчитат се само онези случаи, при които инфекцията е настъпила директно в чужбина; Не тези, които са заразени в Германия от някой, който преди това е бил заразен в чужбина.

Според РКИ повечето от заразените пътуват от Косово ( повече от 1000 случая през последните четири седмици), следвани от Турция, Сърбия и България, пише Süeddeutsche Zeitung.

 

          
			

Свързани публикации

  1. коронавирус