• 20.07.2024

В Скопие ще се проведе среща на Експертната мрежа на ОССЕ

 В Скопие ще се проведе среща на Експертната мрежа на ОССЕ

Снимка: Pixabay

Председателят на ОССЕ и министър на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи ще открие днес в Скопие среща на Експертната мрежа на ОССЕ на тема „Стратегическо предвиждане в променяща се среда: Перспективи за сътрудничество и сигурност в Европа“.

Създаването на Експертната мрежа на ОССЕ е част от програмата на председателството на Северна Македония на ОССЕ през 2023 г. Тя има за цел да изследва множеството динамични тенденции в сътрудничеството в областта на сигурността в Европа и ключовата роля, която организации като ОССЕ и мозъчни тръстове играят при оформянето на политиката в тази ключова област, съобщава БТА.

Встъпително слово в двудневната среща на Експертната мрежа на ОССЕ ще направи и генералният секретар на ОССЕ Хелга Шмид, а в нея ще участват голям брой представители на партньорски организации на ОССЕ, съобщават от министерството на външните работи в Скопие.

В края на месеца Скопие ще бъде домакин на срещата на върха на ОССЕ, в която ще участват 76 делегации с около 1000 представители на държави – членки на ОССЕ и партньори на ОССЕ. Северна Македония председателства ОССЕ през 2023 г.

Свързани публикации

None found