• 20.07.2024

В Австрия са починали 55 души след поставяне на ваксина

 В Австрия са починали 55 души след поставяне на ваксина

Снимка: BGReporter.info

Броят на смъртните случаи, настъпили след ваксинация срещу коронавирус в Австрия, се е увеличил до 55 по време на имунизационната кампания, 52 от тях са след поставянето на препарата на „Пфайзер“. В същото време не е установена надеждна връзка на смъртните случаи с използваните ваксини, заяви във вторник Федералната служба за безопасност на здравето в доклад за отчетния период от 27 декември 2020 г. до 26 март 2021 г., информира Агенция „Фокус“, позовавайки се на TACC, цитирани от novini.bg.

Броят на докладваните съобщения за подозирани странични ефекти след ваксинация срещу коронавирус в Австрия се е увеличил от 15 790 на 17 280 за целия период на наблюдение от миналата седмица. Най-големият дял от тях се пада на фармацевтичната компания „АстраЗенека“- 12 549 съобщения за цялата кампания за ваксинация. На второ място e „Пфайзер“ – 4288 съобщения за различни реакции. На трето място е „Модерна“с 443 съобщения. Изяснява се, че едно съобщение за странични ефекти може да съдържа информация за няколко реакции едновременно.

Както беше отбелязано, естествените здравословни усложнения, които не са свързани с ваксинацията, но водят до смърт, може да се появят главно сред най-уязвимите възрастни хора, които се имунизират.

Свързани публикации

None found