• 23.06.2024

(ВИДЕО) Франция се готви да обяви нови мерки, възможен e локдаун за Париж

 (ВИДЕО) Франция се готви да обяви нови мерки, възможен e локдаун за Париж

Снимка: BGReporter.info

Френското правителство ще наложи по-строги ограничения за някои региони, включително Париж, от този уикенд, за да се противопостави на ускоряващото се разпространение на COVID-19, заяви говорителят Габриел Атал в сряда след заседание на кабинета.

Новите мерки за Париж могат да включват пълен локдаун. През уикенда се въвежда вечерен полицейски час на части от Средиземноморската ривиера и някои райони на север.

каза Атал, цитиран от Ройтерс.

Президентът Еманюел Макрон се надяваше, че ваксинацията може да предотврати новата пандемична вълна, предизвикана от по-заразни варианти и да попречи на Франция да прибегне до нов локдаун, който ще повлияе на икономиката.

Този подход сега се тества. Разпространението на ваксината е забавено от обременителния процес на обществени поръчки в Европейския съюз, затрудненията с доставките, обществения скептицизъм и наскоро спирането на ваксинациите с AstraZeneca в повече от дузина държави от ЕС, включително Франция.

В сряда Макрон защити стратегията на ЕС за ваксини срещу COVID-19 и заяви, че до няколко месеца Европа ще бъде сред регионите, произвеждащи най-много ваксини.

Преживяваме най-тежките седмици. Знам го.!

каза Макрон, след като привества министър-председателя на Полша в Елисейския дворец.

Новите ограничения ще бъдат обявени от премиера в днес-четвъртък. Те няма да включват закриване на училища.

каза Атал

По-рано ръководителят на държавните болници в Париж предупреди, че вирусът се разраства в столицата и околните отдели, район, който представлява около една трета от икономическата активност.

Вирусът не е под контрол.

каза Мартин Хирш

Превод и редакция BGReporter.info

Свързани публикации

None found