• 18.07.2024

(ВИДЕО) Терористична организация пое отговорността за атентата във Виена

 (ВИДЕО) Терористична организация пое отговорността за атентата във Виена

Снимка: Ройтерс

Американската организация „SITE Intelligence group“, която следи за дейността на терористите в Интернет, твърди, че джихадистите са нарекли стрелбата във Виена „отмъщение за участието на Австрия в американската коалиция срещу терористичната група„ Ислямска държава“ (ИД), съобщава ТАСС.

„Дихадистите заявиха, че нападението във Виена е част от отплатата за участието на Австрия в ръководената от САЩ коалиция“

заяви в понеделник групата за разузнаване на SITE в Туитър.

В центъра на австрийската столица в понеделник вечерта имаше стрелба на шест места, включително близо до синагогата. Двама души са убити, 14 са ранени, включително един полицай. Един от стрелците е убит от полицията. Според полицията, няколко добре въоръжени мъже са започнали стрелбата.

Вътрешният министър Карл Нехамър и австрийският канцлер Себастиан Курц нарекоха виенската атака терористична атака. Препоръчва се на населението да избягва обществени места и транспорт, както и да не разпространява снимки и видеоклипове от работата на специалните служби. Мащабна силова специална операция за издирване и залавяне на престъпници продължава в града няколко часа.

Свързани публикации

None found