• 23.06.2024

(ВИДЕО) Нападението срещу автобуса в Харков

 (ВИДЕО) Нападението срещу автобуса в Харков

Снимка: Национална украинска полиция

Вечерта на 27 август вечерта беше нападнат автобус с активисти на общественото движение „Патриоти – за живот“, при който има жертви и BGreporter.info съобщи по-рано.

Цялото висше ръководство на страната, до президента Владимир Зеленски, обърна внимание на конфликта, съобщават украйснките медии.

„Няколко автомобила блокираха пътя на микробуса. Младежи в тъмни дрехи излязоха от колите и започнаха да разбиват микробуса. С огнестрелни оръжия също откриха огън по автобуса.“

каза свидетел на инцидента

Видеото, което е направено от очевидци, ясно показва колко добре организирани са извършителите. Те започват да чупят стъкло на автобуса и се опитват да го подпалят.

Час по-късно 14 души, замесени в нападението на микробуса, са задържани в района на Красноград в Харковска област.

Това са хора с мускули и никакъв мозък. Всички участници от сблъсъка ще понесат най-тежките наказания, за този тип престъпления според законите на Украйна. заяви министърът на Вътрешните работи Арсен Аваков

заяви министърът на Вътрешните работи Арсен Аваков

Националната полиция е съобщила за четири жертви.

В автобуса се е возел и скандалният народен депутат на Украйна от „Опозицията“ и водач на движение „Патриоти – за живота“ – Илия Кива

Кива обвини властите и поиска незабавен отговор от президента на Украйна.

„Днес имате застреляни хора по държавни магистрали, като на Сафари. Искате ли да потопите страната в хаос? „.

каза и попита Кива

Президентът Владимир Зеленски лично коментира инцидента край Харков.

„Десетилетия наред слушахме лозунга „Законът е един за всички.“ Но ние виждаме до какво водят празните обещания! … Не трябва да допускаме завръщане към „мръсните 90-те“ с дръзки изяви по улиците, а виновните – да получават реални наказания. Нито принадлежна към определени политически сили, нито съм ангажиран към различни идеологии, религии, възгледи, ако това не е забранено от закона, не трябва да има оправдания за престъпления „.

заяви президентът на Украйна Владимир Зеленски

Националният корпус подчерта, че действията на психопата Киви могат да доведат до човешки жертви. Призовават органите на реда незабавно да задържат Илия Киву и да разследват участието му в организацията на терористична атака на магистрала Киев-Харков.

Свързани публикации