• 22.09.2023

(ВИДЕО)Ковачев:Не можем повече да си затваряме очите пред очевидното

 (ВИДЕО)Ковачев:Не можем повече да си затваряме очите пред очевидното

Пореден вандалски акт над български клуб в Северна Македония, написа във Фейсбук Андрей Ковачев, евродепутат ГЕРБ/ЕНП.

Предполагам, че властите в Скопие отново ще се разграничат, но не можем повече да си затваряме очите пред очевидното.

Постоянният явен или прикрит говор на омраза срещу България и българската история от страна на управляващи и опозиция е определящ за създаването на средата в която такива индивидуални вандалски актове стават логични и дефакто „нормални“ и „оправдани“.

* Липсата на справедливи наказания за извършителите на тези актове, както се случи с палежа в Битоля;

* Гласуването на цял нов закон, насочен специфично срещу българските клубове;

* Предприетите от властите наказателни процедури за промяна на имената или уставите на българските клубове в Битоля, Охрид и Богданци са:

Индиректен карт бланш за всякакви лумпени да палят, вандализират и обругават българските клубове и да подлагат на тормоз, унижение и страх всеки, който открито се обяви за българин в Северна Македония.

Призовавам властите и опозицията в Скопие не само да осъдят този пореден вандалски акт, но и да прекратят незабавно и безусловно, както с говора на омраза срещу България, така и с реалните си действия с които създават, стимулират и оправдават тази опасна среда на омраза и насилие! Ако тази лудост не се прекрати, страхувам се, че не е далеч деня в който ще имаме и поредния „индивидуален“ акт, но вече непоправими и фатални последствия.

Свързани публикации

None found