• 22.09.2023

Беларус обяви завръщането на десантната бригада

 Беларус обяви завръщането на  десантната  бригада

Невъзможно е изявлението на белоруското министерство на отбраната да се счита за 100% гаранция за отказа на Лукашенко пряко да участва във военни престъпления срещу Украйна.

Военнослужещ на 38-та гвардия Въздушно-въздушна нападателна бригада на беларуската армия се завръща до точката на постоянно разполагане.

Това обяви Министерството на отбраната на Република Беларус, като отбеляза, че преди това това звено успешно е изпълнило задачата за укрепване на участъци от границата.

В същото време трябва да се отбележи, че на 20 март генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи, че са регистрирани признаци на подготовка на въоръжените сили на Република Беларус за пряко нашествие на територията на Украйна.

И в тази ситуация е невъзможно изявлението на белоруското министерство на отбраната да се счита за 100% гаранция за отказа на Лукашенко пряко да участва във военни престъпления срещу Украйна.

Освен това, Twitter-akuant MotolkoHelp, който редовно публикува информация за движението на руската армия в Беларус, продължава да обявява високата активност на задните колони на врага.

Свързани публикации

None found