• 18.07.2024

Порутена сграда – явка за дрогирани в училищен двор в София

 Порутена сграда – явка за дрогирани в училищен двор в София

Снимка: BGreporter.info

На прага на новата учебна година, родители се свързаха с BGreporter.info и разказаха че в жк. Красна поляна в училищния двор на 28-мо СУ има не стопанисвана сграда, в която се събират наркомани и това сериозно ги притеснява и не искат да си пуснат децата на училище.

Един от притеснените родители разказа, пред наш репортер, че многократно е подавал сигнали на 112 и в 3-то РУ, но от там получавал всеки път един и същи отговор, че това не е техен проблем и няма как да им помогнат, защото рушащата се сграда в двора на училището е общинска и тяхна е отговорността да се обезопаси.

Снимка: BGreporter.info

Други родители негодуват, затова, че сграда е оставена да се разпада и се е превърнала свърталище на клошари и наркомани.

„В сграда имаше книжарница и в нея учеха първокласниците, което беше много удобно, защото не се засичаха с по-големите деца.“

каза родителят Константин Константинов.

Репортер на BGreporter.info потърси за коментар зам.-кмета на район Красна поляна Стоян Танев. Той ни увери, че е задействана процедура, за която е нужно време, но се ангажира, че проблемът ще бъде решен.

„До 10 октомври тази година сградата, ще бъде съборена. До тогава съоръжението ще бъде обезопасено и подсигурено, за да няма достъп на външни лица“.

категоричен беше зам. кметът Танев.
Снимка: BGreporter.info

BGreporter.info ще продължи да следи случая и ще направи проверка, дали ще бъде спазен срока поставен от страна на общината за решаване на проблема.

Свързани публикации