• 19.05.2024

5-те грешки в планирането, които крадат от времето ви

 5-те грешки в планирането, които крадат от времето ви

Времето е безценен ресурс, затова е необходимо да го ценим, тъй като то не може да бъде върнато, изчезнало е завинаги.

Много хора знаят това, затова се опитват да си направят график, да планират какво и кога ще правят. Това им позволява да прекарат по-голямата част от деня продуктивно.

Но в същото време хората все още пропиляват част от времето. И за всичко са виновни грешките, които правят при планирането. Как точно хората крадат време от себе си? Какви грешки правят, когато правят графика си?

1. Невнимание към вашите навици

Човек, който е решил да си направи график, започва да записва всичките си дела в дневник, отбелязва там какво е успял да направи и какво дори не е докоснал. Но този метод не винаги работи.

Има хора, за които е по-удобно да държат всички въпроси в главите си, има хора, които възприемат добре информацията, която слушат. Ако човек използва грешен начин за поправяне на нещата, тогава той ще забрави за много от тях.

2. Неспособността да се отдели основното от второстепенното

Има неприятни, но важни неща. Нужно е да се направят първо те. Просто има важни неща, които теоретично могат да бъдат започнати по всяко време. Именно на задачите от тези две категории трябва да се отдели време и внимание на първо място.

Но онези случаи, които изобщо не са важни и могат да чакат, могат да бъдат прехвърлени на някого.

3. Пристрастяване към социалните медии

Ако човек го има, тогава от време на време той ще бъде разсеян от важни въпроси. Индивидът ще отиде на своята страница само за да провери за нови съобщения, но след това просто ще забрави, ще започне да превърта през емисията.

Ще му отнеме половин час или повече. Но това време може да се изразходва за нещо полезно.

Свързани публикации

None found