• 17.07.2024

5 килограма марихуана са иззети при акция на криминалисти от ОДМВР-Сливен

 5 килограма марихуана са иззети при акция на криминалисти от ОДМВР-Сливен

Снимка: пресцентър на МВР

Действията са проведени под наблюдението на прокуратурата

Голямото количество листна маса и растения марихуана са иззети при специализирана полицейска операция, проведена под ръководството на Окръжна прокуратура-Сливен. Успешните полицейски действия са резултат от продължителна и упорита работа на криминалисти от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Сливен.

На 12 ноември, съвместно със служители на Специализираните полицейски сили и РУ-Нова Загора, в новозагорското село Асеновец те установили и задържали 33-годишен от град Нова Загора. При последвалите процесуално-следствени действия в жилището и имота, обитавани от мъжа, са намерени и иззети 5 килограма суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на марихуана. Иззети са общо 212 растения марихуана, част от които в процес на отглеждане, и други – подготвени за сушене. На място полицейските служители са иззели голяма сума пари в лева и евро, две електронни везни, както и други вещи, които имат отношение към извършваната престъпна дейност.  

33-годишният е отведен в РУ-Сливен и първоначално задържан за 24 часа. По случая са образувани две досъдебни производства. Работата по тях продължава под надзора на прокуратурата.

Свързани публикации

None found