• 22.04.2024

46-и ден антиправителствени протести, остават блокадите в София

 46-и ден антиправителствени протести, остават блокадите в София

Снимка: БГНЕС

Продължават протестите с искане за оставка на правителството и на главния прокурор. Блокирани остават три ключови кръстовища в София – в района на площад „Независимост“, при ректората на Софийския университет и на Орлов мост.

Участниците в акциите заявиха, че не се отказват от исканията си за оставки на министър-председателя и главния прокурор.

За нощуващите в най-големия палатков лагер на „Орлов мост“ остава убеждението, че ще останат тук докогато е нужно и това, според тях, е когато получат исканите оставки – на премиера Борисов и на главния прокурор Гешев.

Все по-редки стават спонтанните конфликти и разменени реплики между протестиращите, блокирали кръстовището, и минувачите, които не подкрепят тази форма на недоволство, казват хората на блокадата.

По техни данни и тази нощ е преминала без провокации и напрежение, а последната работна седмица беше белязана от нов протестен акцент – “блокади-изненади“ на ключови институции, които членове на Сдружение „Боец“ организираха.

Вчера такава блокада нямаше. До момента няма данни дали за днес е предвидена блокада на някоя от българските институции. Иначе трите палаткови лагера – на Ларгото, при Ректората на Софийския университет и на „Орлов мост“ остават.

Движението на съответните кръстовища е блокирано, като се пропускат линейките задължително.

Свързани публикации