• 15.07.2024

3 месеца затвор и 10 000 лв глоба за мъж, нарушил карантината си

 3 месеца затвор и 10 000 лв глоба за мъж, нарушил карантината си

Снимка: БНТ

Окръжният съд в Сливен наложи условно наказание „лишаване от свобода“ и „глоба“ в размер на 10 000 лева спрямо 50-годишен мъж от града, нарушил предписаната му карантина. Това съобщиха от Районна прокуратура – Сливен.

Условното наказание е от три месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от три години, предава БТА.

В.М. е привлечен към наказателна отговорност от Районна прокуратура – Сливен, а в съдебно заседание е признал вината си, затова че през април 2020 г. нарушил предписана му от здравните власти карантина, като без основателна причина е излязъл от дома си, застрашавайки по този начин здравето и живота на съгражданите си.

В.М. е бил поставен под карантина по повод завръщане от Република Германия. Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Сливен, е окончателно и има сила на влязла в законна сила осъдителна присъда.

Общо 45 лица, нарушили мерките против разпространение на COVID 19 в страната, са осъдени по актове на Районна прокуратура – Сливен, информират още от Прокуратурата.

Свързани публикации

None found