• 29.09.2022

24-годишна отказа да сложи маска и преби служители и клиенти в хипермаркет в Красна поляна

 24-годишна отказа да сложи маска и преби служители и клиенти в хипермаркет в Красна поляна

Снимка: BGReporter.info

Псувала, замеряла хората с риба и трошила в обекта.

Софийската районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 24-годишна жена за извършени хулигански действия и причиняване на телесна повреда на повече от едно лице.

Обвиняемата К.Л. влязла в магазин „Фантастико“ на бул. „Никола Мушанов“ в София без предпазна маска, каквато се изисква във връзка с разпоредбите за предотвратяване на разпространението на пандемията.

След като заместник-управителят на магазина ѝ направил забележка, тя започнала да го обижда и му нанесла удар с ръка в областта на лицето. След това го ударила и с пластмасова бутилка от безалкохолно. Обвиняемата нападнала и друг служител на магазина като го ударила с юмрук в лицето.

Я.Г., която била клиент в магазина и станала свидетел на деянията на К.Л., ѝ направила забележка, че е без маска, а 24-годишната жена я ударила в лицето, скубала я и я издрала с нокти. И на тримата пострадали вследствие на ударите на К.Л. са причинени леки телесни повреди, съобщиха от прокуратурата.
   
По време на разправията обвиняемата е извършила непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост. 

Крещяла обидни думи по адрес на П.Х., Я. Г. и И.Ц. и съборила изложена за продажба стока по рафтовете на магазина, замерила П.Х. с тарелка с риба.

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели. Предстои делото срещу К.Л. да продължи в Софийския районен съд.

Свързани публикации

None found