• 24.04.2024

24-годишен плевенчанин глътна сериозно количество марихуана, опитвайки се да я скрие от полицията

 24-годишен плевенчанин глътна сериозно количество марихуана, опитвайки се да я скрие от полицията

Снимка: пресцентър, прокуратурата

На 28 декември 2020 година около 16.10 часа при обход в района на булевард „Русе“ в областния град служителите при Първо РУ-Плевен извършват рутинна полицейска проверка на 24-годишен.

Мъжът изважда от джоб на дрехата си вещества с неизяснен произход, които поглъща и побягва. Последван е от полицейските служители и е заловен на улица „Иван Вазов“. 24-годишният е заявил, че погълнатата суха зелена тревиста маса е марихуана. Той е транспортиран в ЦСМП – Плевен, където му е извършена промивка.

Дежурният лекар е предал на служителите на реда пластмасов контейнер, облепен с лейкопласт, с височина 6 см. и диаметър 2 см, съдържащ вещество с неизяснен произход и прозрачен пластмасов контейнер с бяла капачка с височина 7 см и диаметър 5 см., съдържащ течност примесена с тревиста маса.

Предстоят експертизи. 24-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен за извършено престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава.

Свързани публикации

None found