• 23.06.2024

14 задържани за разпространение на наркотици около учебни заведения в област Бургас

 14 задържани за разпространение на наркотици около учебни заведения в област Бургас

Снимка: pixabay

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани 14 души, сред които и руски гражданин, постоянно пребиваващ в България, съобщи БНР.

Иззети са множество различни по вид и грамаж наркотични вещества. Образувани са 8 бързи производства и 6 преписки.

Сред задържаните са  17-годишен криминално проявен младеж от Бургас, съхранявал в обитаваната от него стая торба със зелена суха тревна маса / друсан чай/ с тегло около 30 грама,  23-годишен криминално проявен бургазлия, съхраняващ в дома си в ж.к. «Меден Рудник» зелена суха тревна маса / друсан чай/ с тегло около 100 грама, 17 годишно момиче от карнобатското село Екзарх Антимово и 31 годишен бургазлия, в дома на който, разположен на ул. „Ален мак” в к-с „Меден Рудник”, са намерени и иззети наркотични вещества  –  суха тревна маса – канабис, капак от йенско стъкло със следи от жълтеникаво вещество( метамфетамин), прекурсори и пособия за производство на синтетични наркотици, електронна везна, стъклена колба и др.

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо 3 случая. Водачите са били  31- годишен бургазлия, шофирал лек автомобил „Опел Астра” с бургаска регистрация, след употреба на метамфетамин и канабис, 37- годишен криминално проявен бургазлия, шофирал след употреба на канабис, а в купето на управлявания от него автомобил „Ауди А 4” с бургаска регистрация е открито топче суха тревна маса (марихуана), 41 годишен мъж от Русе, шофирал лeк автомобил Мерцедес С 250” с русенска регистрация след употреба на амфетамин и метамфетамин.

По случаите са образувани бързи производства.

В други три случая водачите на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за провоуправление за срок от 2 години.

Свързани публикации