• 22.04.2024

14 дни без сватби и мероприятия на закрито в Благоевград

 14 дни без сватби и мероприятия на закрито в Благоевград

Снимка: БГНЕС

Няма да се затварят училища, детски градини и ясли в Благоевград, поне на този етап, решиха членовете на Кризисния щаб, които заседаваха извънредно в петък. За да се затвори училище, броят на заразените ученици трябва да надхвърли 15 процента, обявиха от Щаба. В Благоевградска област към момента са карантинирани над 900 ученици, от които само 21 са с положителни проби.

Няма да има и контроно-пропускателни пунктове, ограничаващи пътуванията извън града и общината. Сватбите и мероприятията на закрито в Благевград се забраняват за 14 дни.

Ще бъдат проверявани магазини, заведения, автобуси. При констатиране на нарушения ще се съставят актове, като глобите за физически лица при първо нарушение са от 300 до 1000 лв., а при повторно – от 1000 до 2000 лева.

Засилват се мерките на открития кооперативен пазар в Благоевград. Екипи от община Благоевград ще извършват проверки за спазването на противоепидемичните мерки на територията на открития пазар, информира регионалното издание Enovina. Проверяващите следят за носенето на предпазни средства, спазването на отстояния и разделение на потоците, както и извършването на дезинфекция. В зависимост от епидемичната обстановка, строгите мерки може да бъдат променени. Въведените противоепидемични мерки за носене на предпазни маски в закрити помещения, автобусите на градския транспорт и спазване на изискването за социална дистанция остават.

Решението влиза в сила от 19 октомври.

Свързани публикации

None found