• 15.07.2024

13 нови случаи на коронавирус в област Враца, почина мъж

 13 нови случаи на коронавирус в област Враца, почина мъж

Снимка: Архив

Увеличен брой на новорегистрираните случаи на положителните резултати за заразяване с коронавирус в област Враца – 13, отчитат от Регионалната здравна инспекция.

Един от новите случаи, е на мъж на 48 години от белослатинското село Бъркачево, които е постъпил за лечение в Многопрофилната болница за активно лечение във Враца.

Мъжът е бил поставен на дихателна реанимация, но е загубил битката със заболяването. РЗИ не съобщава дали пациентът е имал други съпътстващи заболявания. От общия брой нови положителни случаи, девет са диагностицирани за домашно лечение под лекарско наблюдение.

Трима – всички жители на Враца, са настанени за лечение с Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести. Продължава епидeмиологичното проучване на контактните лица на новите случаи на заразени и заболели от коронавирус, за да бъдат поставени в изолация.

Общо активните случаи на заболяването сега са 61 областта, като 46 се лекуват в домашна среда, а 15 са хоспитализирани, допълват от областната администрация. Под карантина са 161 лица.

Свързани публикации

None found