• 27.02.2024

Право на отговор на Трифон Панчев относно публикация: „Ново- комсомолци на Нинова изключиха общински съветник от партията“

 Право на отговор на Трифон Панчев относно публикация: „Ново- комсомолци на Нинова изключиха общински съветник от партията“

Снимка: Facebook

В публикация със заглавие “Скандал в БСП -Дряново! Ново- комсомолци на Нинова изключиха общински съветник от партията“ от 29.05.2021 г., BGReporeter.info, публикува информация в която става ясно, че от БСП Дряново е изключен Общински съветник от БСП с дълга биография в партията. След тази наша публикация последваха гневни коментари от страна на Кмета на Дряново в социалните мрежи. В тези публикации BGRepoter.info, бе определяна от кметът на Дряново Трофон Панчев, като “сайт за фалшиви новини”, “платена медия” и други все подходящи думи за речник на длъжностно лице – кмет и член на ИБ на БСП.

Коментар на Трифон Панчев под статията от нашата медия в една от групите на Дрянова


Държейки на своето добро име, като медия, се свързахме с кмета на Дряново, за да му разясним, че по закон в седем дневен срок има своето “право на отговор” в нашата медия, с която да опровергае и отрече публикуваната информация.

Въпреки, че кметът Панчев, просрочи сроковете посочени в закона за подобно действие, и изпрати своят отговор 10 дни след публикацията, ние верни на журналистическата етика и професионализъм и въпреки липсата на извинение към нас от страна на кмета на Дряново, и убеждението с което ни определя, като “фалшиви и платени”, публикуваме в цялост неговият отговор без редакция. (ред. бел.)

Право на отговор на Трифон Панчев – кмет на Дряново:

Наскоро с притеснение констатирах невярна информация в публикувана от вас статия със заглавие „Комсомолци на Нинова изключиха общински съветник на партията“. С оглед на това представям моя отговор и моля същият да бъде публикуван  от вас като право на отговор на публикацията ви. 

Заявявям категорично, че в публикуваната статия се съдържат множество неверни твърдения и негативни внушения, целящи единствено да се навреди на авторитета ми и този на БСП. В тази връзка искам да направя някои фактологични уточнения и пояснения, за да могат  вашите читатели да получат  автентична информация по темата.

На събрание на Общински съвет на БСП – Дряново на 07.04.2021 г. е взето решение за изключване на г-жа Светлана Лакова от партията, съгласно чл.13 от Устава. Решението е взето с пълно мнозинство, предвид изложените множество аргументи за нейни действия, несъотвестващи на Устава и духа на партията. 

На последните парламентарни избори г-жа Лакова участва в предизборна кампания на друга политическа формация (Коалиция „Изправи се, мутри, вън“), системно работи за увреждане на публичния имидж на партията чрез публикации в социалните мрежи, както и системно нарушава  програмата на партията и уставните норми. Към момента г-жа Лакова се изявява и като координатор на трета политическа формация –  „Лява алтернатива“ на Жан Виденов.

Предвид направените  в публикацията ви внушения и твърдения за мен  като член на БСП и кмет на община Дряново предоставям следната информация. 

Член съм на БСП – Дряново от 2016 година, а не от лятото на 2018.  Минал съм през цялата вертикала на партията – от председател на Младежкото обединение на БСП в Дряново до председател на Общинския съвет на БСП – Дряново. Като кандидат за народен представител през 2017 година в 7 МИР получих 585 преференциални гласа и държа да отбележа, че тогава съм бил на 27 годишна възраст. Две години по-късно бях номиниран за кандидат за кмет на Дряново от партийната организация на БСП Дряново и с 2252 гласа бях избран за кмет на общината от гражданите й. След избирането ми за кмет освободих поста  председател на Общински съвет на БСП Дряново и подкрепих номинацията на г-жа Мариана Маринова за председател на партията – дългогодишен партиен член, уважаван общественик, учител и мой ментор в политиката. От този момент започнаха и противоречията с г-жа Лакова, която смяташе, че тя трябва да заеме поста на председател на партията. Впоследствие г-жа Маринова отстъпи поста, с оглед работата си,  заявявайки, че има млади и подготвени кадри, които да поемат партийната организация. След оставката й Общинската конференция на БСП в Дряново избра за председател г-н Светослав Минчев с голямо мнозинство, като го предпочете пред други двама кандидати, единият от които беше г-жа Светлана Лакова.  

Уважама редакция, надявам се предоставената информация да е достатъчно изчерпателна, но при допълнителни въпроси съм насреща за пояснение. С оглед на последващи ваши статии за това кой е Трифон Панчев, ви изпращам актуална автобиография и заявявам, че при други публикации с невярна информация, целящи уронване на авторитета ми, ще търся правата си по съдебен ред. 

Свързани публикации

None found