• 17.04.2024

Явор Гечев: Всички донесени от водата дърва в Карловско остават за хората

 Явор Гечев: Всички донесени от водата дърва в Карловско остават за хората

Снимка: архив

Всички дърва, които са донесени от наводнението в Карловско, остават за хората – те няма да плащат за тях. Това обяви служебният министър на земеделието Явор Гечев в студиото на „Тази сутрин“.

„Има много спекулации, но никой няма да плаща никакви дърва. Материалът се износва в складове, определени от кметовете на населените места и след това се разпределя на хората“, каза Гечев. По думите му се очаква да се добият около 10 хиляди кубика.

Той коментира, че в документите за дърводобив не са установени нарушения, но това е на хартия. „Дали това съответства на място, тепърва ще разберем. Всичко трябва да става пред очите на медиите. Щом местните хора имат съмнения за дърводобива в района, ние сме длъжни да се съобразим с тях“, коментира Гечев.

Относно данните, че в района е имало компрометирани диги покрай реката, Гечев коментира, че ще бъдат проверени всички предписания към напоителни системи.

„Нямаме проблем със средствата за обезщетения, но хората трябва да заявят унищожените територии в документи. Има и бумащина, която трябва да се свърши“, каза още Гечев.

Относно предстоящите през уикенда валежи, земеделският министър каза, че се надява природата да ни пощади. „Нека имаме още малко хубаво време, да укрепим дигите, да се отпушат коритата“, каза той.

Свързани публикации

None found